2011. december 1., csütörtök

2011. ADVENT- december 1.

Ma kezdődik az oldalon az adventi kalendárium.
Már sokan kérdezték, hogy idén is lesz-e.
Természetesen.
Igyekszem, hogy mindenki kedvére tegyek.


BOLDOG ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST!

MESE




ZENE




RECEPT
Klasszikus alapkeksz recept

Kekszeket roppant egyszerű készíteni, csupán olyan alap keksz recept szükséges hozzá, amit alkalomnak megfelelően könnyen lehet változtatni.
A következő recept a legtöbb keksz recept alapja – elkészítése egyszerű, elrontani nem nagyon lehet, és néhány további fűszerrel vagy dekorációval sajátos, ünnepi aprósüteményekké varázsolhatjuk őket.
A receptek csésze mértékegységet (250 gr/ 1 csésze) alkalmaznak, ezáltal is egyszerűbb a megvalósításuk.  Ez a keksz recept pihentetést igényel, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni a tésztát. A jó hír az, hogy a tészta akár 4 napig is eláll a hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a mélyhűtőben.

Hozzávalók:
• 2 csésze liszt • 1 csésze cukor • 1/2 tk sütőpor • 1/2 tk só • 3/4 csésze puha vaj • 1 nagy tojás

Elkészítése:

1. Keverjük el a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban egy elektromos vagy kézi habverővel keverjük habossá a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk el alaposan. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük el egy sima tésztává.
2. A tésztából alakítsunk egy kb 30x 4cm hengert, tekerjük be fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben minimum 4 órán át.
3. Sütés előtt szeleteljünk ½ cm-es korongokat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. 180 fokra előremelegített sütőben süssük a kekszeket 10 -15 percig, majd sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
5. Tipp: A tésztát pihentetés után ki is lehet nyújtani, és sablonokkal ünnepi vagy kreatív formákat lehet szaggatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.