Ma kezdődik az oldalon az adventi kalendárium.
Már sokan kérdezték, hogy idén is lesz-e.
Természetesen.
Igyekszem, hogy mindenki kedvére tegyek.
BOLDOG ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST!
Már sokan kérdezték, hogy idén is lesz-e.
Természetesen.
Igyekszem, hogy mindenki kedvére tegyek.
BOLDOG ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST!
MESE
ZENE
RECEPT
Klasszikus alapkeksz recept
Kekszeket roppant egyszerű készíteni, csupán olyan alap keksz recept szükséges hozzá, amit alkalomnak megfelelően könnyen lehet változtatni.
A következő recept a legtöbb keksz recept alapja – elkészítése egyszerű, elrontani nem nagyon lehet, és néhány további fűszerrel vagy dekorációval sajátos, ünnepi aprósüteményekké varázsolhatjuk őket.
A receptek csésze mértékegységet (250 gr/ 1 csésze) alkalmaznak, ezáltal is egyszerűbb a megvalósításuk. Ez a keksz recept pihentetést igényel, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni a tésztát. A jó hír az, hogy a tészta akár 4 napig is eláll a hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a mélyhűtőben.
Elkészítése:
1. Keverjük el a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban egy elektromos vagy kézi habverővel keverjük habossá a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk el alaposan. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük el egy sima tésztává.
2. A tésztából alakítsunk egy kb 30x 4cm hengert, tekerjük be fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben minimum 4 órán át.
3. Sütés előtt szeleteljünk ½ cm-es korongokat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. 180 fokra előremelegített sütőben süssük a kekszeket 10 -15 percig, majd sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
5. Tipp: A tésztát pihentetés után ki is lehet nyújtani, és sablonokkal ünnepi vagy kreatív formákat lehet szaggatni.
Kekszeket roppant egyszerű készíteni, csupán olyan alap keksz recept szükséges hozzá, amit alkalomnak megfelelően könnyen lehet változtatni.
A következő recept a legtöbb keksz recept alapja – elkészítése egyszerű, elrontani nem nagyon lehet, és néhány további fűszerrel vagy dekorációval sajátos, ünnepi aprósüteményekké varázsolhatjuk őket.
A receptek csésze mértékegységet (250 gr/ 1 csésze) alkalmaznak, ezáltal is egyszerűbb a megvalósításuk. Ez a keksz recept pihentetést igényel, így érdemes egy nappal előbb elkészíteni a tésztát. A jó hír az, hogy a tészta akár 4 napig is eláll a hűtőszekrényben, egy hónapig pedig a mélyhűtőben.
Hozzávalók:
• 2 csésze liszt
• 1 csésze cukor
• 1/2 tk sütőpor
• 1/2 tk só
• 3/4 csésze puha vaj
• 1 nagy tojás
Elkészítése:
1. Keverjük el a lisztet, sót és a sütőport. Egy másik tálban egy elektromos vagy kézi habverővel keverjük habossá a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és dolgozzuk el alaposan. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük el egy sima tésztává.
2. A tésztából alakítsunk egy kb 30x 4cm hengert, tekerjük be fóliába, és pihentessük a hűtőszekrényben minimum 4 órán át.
3. Sütés előtt szeleteljünk ½ cm-es korongokat, amiket helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. 180 fokra előremelegített sütőben süssük a kekszeket 10 -15 percig, majd sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
5. Tipp: A tésztát pihentetés után ki is lehet nyújtani, és sablonokkal ünnepi vagy kreatív formákat lehet szaggatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.