Ma van kalendáriumunk 3. napja. Szombat van. Tervezzetek szüleitekkel programokat. Látogassatok el a Vörösmarty téren található Adventi vásárra.
Minden nap 17.00-kor zenés ablaknyitást nézhettek meg.
Az állatkertbe a hétvégén megérkezik a Mikulás is. Ha szeretnél Vele találkozni, látogassatok el oda is.
JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNOK!
MESE
ZENE
RECEPT
Mogyorókrémes marcipánszelet
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tésztához (mindig ugyanazt a poharat
használjuk mércének, kb. 2 dl):
• 2 pohár liszt
• 1 pohár cukor
• 1 pohár kefir
• fél pohár olaj
• 2 egész tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 üveg (400 g) mogyorókrém
• 30-40 dkg marcipán
• mogyoró a díszítéshez
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tésztához (mindig ugyanazt a poharat
használjuk mércének, kb. 2 dl):
• 2 pohár liszt
• 1 pohár cukor
• 1 pohár kefir
• fél pohár olaj
• 2 egész tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 üveg (400 g) mogyorókrém
• 30-40 dkg marcipán
• mogyoró a díszítéshez
A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük. Papírral bélelt tepsibe öntjük, lapra kenjük, és 170 °C fokos sütőben világosbarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két téglalappá vágjuk. A marcipánt porcukorral szórt deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkora egy tésztalap mérete. Az alsó lapot megkenjük mogyorókrémmel, ráhelyezzük a kinyújtott marcipánlapot, erre ismét mogyorókrémet rétegezünk, majd a következő lapot is ráhelyezzük. A tetejét is megkenjük mogyorókrémmel, megszórjuk a mogyoróval, majd 2-3 órát dermesztjük, és szeleteljük.
Tipp: Lehetőleg egyszínű mogyorókrémet használjunk, a kétszínűtől márványos lesz a minta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.