A Mimóza torta, a húsvéti asztal dísze lehet.
Nem csak szép, de nagyon finom is.
Ajánlom mindenki figyelmébe.
Hozzávalók:
Tészta:
6 db egész tojás
22 dkg cukor
22 dkg liszt
1 cs sütőpor
Krém:
7,5 dl tej
5cm-es darab citromhéj
*
3 db egész tojás
6 ek. cukor
6 ek liszt
*
0,5 l tejszín
*
1 doboz ananász konzerv
(karika ananászos)
1 dl víz
Elkészítése:
1.) Tészta: A tojásokat kikeverjük először a cukorral, majd a liszttel, végül a sütőport is hozzáadva.
Olajozott,
lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 perc alatt
megsütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk fel. A középső lapot
elmorzsáljuk. (Ez megy majd a tetejére)
2.) A tejet a citromhéjjal fel tesszük melegedni.
3.)
A krémhez a tojásokat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük. A
tejből kivesszük a citromhéjat és a krémhez keverjük. 5 perc alatt
sűrűre főzzük, majd folpackkal letakarva kihűtöm.
4.) A tejszínt felverjük, majd a felét belekeverjük a krémbe. A másik felét a díszítésre tesszük félre.
5.) Az ananász konzervről a levét leszűrjük, félretesszük, és a karikákat apróra vágva a krémbe keverjük.
Az ananász levéhez hozzákeverjük a vizet. Ezzel locsoljuk meg a tésztalapokat.
Összeállítás:
1.) Az alsó piskótalapot meglocsoljuk az ananászos lével és a krém felével megkenjük. A másik lappal ugyanezt tesszük.
2.) A harmadik elmorzsolt lapot a krém tetejére szórjuk, úgy hogy mindenhol legyen rajta.
3.) A maradék tejszínnel kidíszítjük a tortát.
ÉS KÉSZ....
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy kis videós segítség, ha nem lettem volna érthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.