2017. március 9., csütörtök

Ötlet a húsvéti asztalhoz - Mimóza torta


A Mimóza torta, a húsvéti asztal dísze lehet.
Nem csak szép, de nagyon finom is.
Ajánlom mindenki figyelmébe.

Hozzávalók:

Tészta:
6 db egész tojás
22 dkg cukor
22 dkg liszt
1 cs sütőpor

Krém:
7,5 dl tej
5cm-es darab citromhéj
*
3 db egész tojás
6 ek. cukor
6 ek liszt
*
0,5 l tejszín
*
1 doboz ananász konzerv
(karika ananászos)
1 dl víz

Elkészítése:

1.) Tészta: A tojásokat kikeverjük először a cukorral, majd a liszttel, végül a sütőport is hozzáadva.
Olajozott, lisztezett tepsiben,  előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk fel. A középső lapot elmorzsáljuk. (Ez megy majd a tetejére)

2.) A tejet a citromhéjjal fel tesszük melegedni.

3.) A krémhez a tojásokat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük. A tejből kivesszük a citromhéjat és a krémhez keverjük. 5 perc alatt sűrűre főzzük, majd folpackkal letakarva kihűtöm.

4.) A tejszínt felverjük, majd a felét belekeverjük a krémbe. A másik felét a díszítésre tesszük félre.

5.) Az ananász konzervről a levét leszűrjük, félretesszük, és a karikákat apróra vágva a krémbe keverjük. 
Az ananász levéhez hozzákeverjük a vizet. Ezzel locsoljuk meg a tésztalapokat.

Összeállítás:

1.) Az alsó piskótalapot meglocsoljuk az ananászos lével és a krém felével megkenjük. A másik lappal ugyanezt tesszük.
2.) A harmadik elmorzsolt lapot a krém tetejére szórjuk, úgy hogy mindenhol legyen rajta.

3.) A maradék tejszínnel kidíszítjük a tortát.

ÉS KÉSZ....

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 
Egy kis videós segítség, ha nem lettem volna érthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.